dissabte, 29 de març de 2014

Crònica d'un granera de la PerimetralHe llegit moltes cròniques de la Perimetral i ninguna de cap voluntari i pense i perquè no?

Vaig fer els dos primers trams de granera i per tant només puc contar-vos el que vaig viure des de Benissa fins la Font de Bèrnia o també anomenada de Cabanes.
Arribe a la plaça cap a les 5'30 del matí a la plaça i vaja ambientaso amb rock i tots els corredors per allí ja preparats per al gran repte.
Em faig un cafenet i menje algo que m'esperen 30 km,salude a molta gent i comença el lio i m'ajunte amb els tres graneres que m'acompanyaran fins l'esmentada abans Font. Ells eren Jaime,Pascual i Ramón,bona gent i com si els coneixera de tota la vida,vam passar un bon matí.
Al principi anem pel poble,enxufem els frontals i intentem anar arreplegant les cintes però el ritme de la cursa és alt i hi han moltes i després del Collao desistim.
A les 6'30 ja clareja i apaguem frontal i el dia amaneix cobert i amb boires,moltíssims voluntaris per tot arreu i els corredors es deuen de sentir molt arropats.
En passar pel camp de tir de la Solana també hi havia un nombrós grup d'espectadors. Tallafocs cap amunt i apleguem molt a prop dels 600 metres i en passar la zona de la Sella del Cau ja toca baixar una estoneta,de seguida una pujada i ja tot baixada per la zona del Tossal de l'Aspre cap a Pinos.
Creuem la carretera de Bèrnia i ja creuem la bonica zona de Pinos i anem acostant-mos al Collado de Cardos on està el primer avituallament dels sis que hi han en tota la carrera.
Allí menjem i bevem algo i ja hi havia gent que es retirava.
Començem a escoltar pel walkie notícies de la carrera i no vos podeu imaginar de tot el que passa,és increíble totes les coses que ocorren i la gent del Margalló anava solucionant tots els entrebancs com gent que es va perdre,com aplegar a la Font del Runar dalt de Callosa,etc.
També escoltem que es modifica la carrera i es farà el tram alternatiu perquè per per la cresta fa moltíssim vent i hi ha moltíssima boira i per tant després del Forat s'anava a fer tot el PR fins el Fort de Bèrnia.

M'havia quedat per lo de Pinos i baixem cap als Lleus i cap a la bonica zona d'Oltà amb la pujada cap a la Canal i després la baixada técnica i a buscar el depòsit i cap a la pujada del barranc i a poc a poc cap al cim i allí feia molt de vent.
Després ja toca baixar pels bonics racons del Pou de la Mola cap al sender circular i després a baixar cap a Canelles,bonica baixada i en creuar l'autopista ens trobem l'altre avituallament del kilòmetre 22 i la gent que portem,els dos últims volien anar cap a la Font però mirem el rellotge i pujem tranquilament perquè no arribem abans del tall de les 12'30.
Anem cap a les Pedrisses i la vertical pujada i a poc a poc cap a la Pedrera,després baixada per la bonica pista de la microrreserva de l'ombria i cap a la zona del Cantal ens comuniquen els dos últims que es retiren,un se'n va amb gent de Benissa que estava per la zona i l'altra xica decidix pujar fins la Font.
Passem l'encissadora zona de la Casa del Cantal i cap a la Font que anem i arribem allí a la 1,allí avituallament i hi havia una furgona per a baixar-mos,els meus tres companys decidixen seguir cap a la zona d'acampada i jo me'n vaig amb el vehicle.
Bona experiència en general lo de fer dos trams de granera.


L'espectacular pujada de les Pedrisses

                                     Arribant a la Cantera de Bèrnia


                                    Els dos últims corredors que es retiraven per la zona del Cantal.

                                      La casa del Cantal


                                     Vistes des de la microrreserva de l'ombria de Bèrnia
  cap a Oltà i el Penyal d'Ifac


Per la senda del corral de Navarro

Per la Solana


Els voluntaris per la zona del Tossal de l'Aspre


                                           El Tossal de l'Aspre


                                      La baixada de ferradura pel collado de Cardos                                        Per la zona d'Oltà                                         Per Canelles
Avituallament de Canelles

La gent del Parotet ajudantSanti i Miguel i un poc abans de la sortida de la carrera

1 comentari:

  1. Gracias por la parte que me toca; en todas, pero en esta especialmente, la labor del voluntariado se ha hecho notar

    ResponElimina